Tiilipiipun jatkaminen harkkopiipulla


Kehitimme asiakkaidemme tarpeiden pohjalta muuntokappaleen, jolla 1/2-kiven tiilihormia on nyt helppoa ja turvallista jatkaa laadukkaalla 3-kerrosrakenteisella PETE Universal Plus -harkkohormillamme.

Muuntokappale 1/2-kiven tiilihormin jatkamiseen keraamisella Ø160 mm harkkopiipulla. Levyssä on Ø9 mm reiät levyn kiinnittämiseksi tiilipiipun päähän mukana tulevilla M8x52mm kiila-ankkureilla, jotka varmistavat kiinnityksen.Jatkotarpeita tulee eteen monesti esimerkiksi, kun piipun huonokuntoinen yläosa on jouduttu purkamaan, ja vanhan piipun lukuisista hormeista käyttöön halutaan ottaa monesti enää vain yksi tai kaksi. Koko tiilipiipun uudelleen muuraukseen verrattuna tiilipiipun jatkaminen valmispiipulla on nopeampi ja edullisempi vaihtoehto. Ratkaisun soveltuvuus tulee hyväksyttää ennakolta paikallisella rakennus- ja paloviranomaisella ennen hankkeeseen ryhtymistä, sillä alueellisia eroja käytännöissä voi esiintyä. Ohessa muutamia ohjeellisia kuvia jatkamisen periaatteesta tehdasolosuhteissa esitettynä. Julkaisemme kuvasarjan varsinaisesta asennuksesta myöhemmin kevään aikana.Muuntokappale asetettuna ensimmäisen harkon alle. Keraaminen nauha suojaa hormiputkea.

Ensimmäinen keraaminen putki asetettuna tukevan tasaisesti ja tiiviisti muuntokappaleen päälle. Paksu hormiputkieriste sekä hormiharkon tuuletusonkalot mahdollistavat hormin hyvän vedon sekä paloturvallisen lopputuloksen.

Harkon alla näkyy muuntokappaleen neliskanttiset reunalaipat, jotka työnnetään 1/2-kiven hormin sisään. Laippoja on mahdollista hieman taivuttaa, mikä antaa pelivaraa sovitteen asentamiseen.

Paketin mukana on tilattavissa kerralla kaikki asennuksessa tarvittava läpivientieristeistä piipun pellitykseen. Pyydä lisätietoja ja tarjous hormijatkosta! Olemme mielellämme avuksi! Ota yhteyttä p. (06) 231 5396 tai info@pete.fi tai lähetä meille tiedustelu yhteydenottolomakkeella.

► Siirry yhteydenottolomakkeelle