PETE-vedonparantaja


PETE-vedonparantaja on tuulella ja painovoimaisesti toimiva hormin vetoa parantava laite.

► Siirry tilaamaan tuote verkkokaupasta

PETE-vedonparantajat pyörivät tuulen voimalla ja tehostavat painovoimaista ilmanvaihtoa.

Vedonparantajia on käytetty jo vuosisatojen ajan ilmanvaihdon parantamiseksi ja vedon tehostamiseksi hormissa. Vanha idea on yhä useasti käyttökelpoinen, kun halutaan tehostaa painovoimaista ilmanvaihtoa ilman sähköä.


PETE-vedonparantaja on tuulella ja painovoimaisesti toimiva laite, joka soveltuu ilmahormi-käyttöön.

 

PETE Rotovent

PETE-vedonparantajassa on laadukas ja erittäin herkkä laakerointi, jonka ansiosta laitteen turbiini pyörii pienelläkin tuulella. Vedonparantajan turbiinin pyöriminen ei välttämättä aina edes edellytä tuulta. Turbiini alkaa usein pyöriä jo lämpimän ilman kohotessa ylöspäin hormissa – siis painovoimaisesti!

Vedonparantaja PETE Rotoventin tehokkuus


PETE Tulpan

Tulpan-mallinen vedonparantaja soveltuu erityisesti kohteisiin, joissa on useita hormeja lähekkäin.

Vedonparantaja PETE Tulpanin tehokkuus


PETE Ballerina

Kaunis ja perinteinen Ballerina suojaa hormia sateelta ja parantaa myös hormin vetoa. Vastaavanlaista mallia on käytetty viljankuivaajissa jo vuosisatojen ajan. Ballerina kääntyy aina niin sanotusti tuulta vasten. Laitetta katsomalla selvitätkin nopeasti tuulen suunnan! Suosittelemme Ballerinaa erityisesti perinteisen tai maalaisromanttisen tyylin ystäville.


Tuotteen asennus

PETE-vedonparantaja sopii asennettavaksi sellaisenaan nimellishalkaisijansa kokoiseen pyöreään hormiin. Tiedustele meiltä myös kiinnityssovitteita.

Neliskanttiseen piipun päähän vedonparantaja asennetaan tuotteen mukana tulevalla kiinnitysalustalla.

Valmistamme myös erikoisratkaisuja, kuten kokoojakammioita pienten hormien yhdistämiseen sekä piipunhattujen läpivienteihin tarvittavia kiinnikkeitä.

Huom. Vedonparantaja ei yleensä mahdu normaalin piipunhatun kansilevyn alle. Jos kohteessa on olemassa oleva piipunhattu, joka halutaan säilyttää esim. piipussa olevien muiden hormien suojaamiseksi sateelta, täytyy vedonparantaja silloin tuoda piipunhatun kansilevyn läpi läpivientiputkella hatun kannen päälle. 

 

Katso PETE-vedonparantajan asennusvideo

 

 

Siirry tilaamaan PETE-vedonparantaja

Mikäli et löydä hormiisi sopivaa kiinnityssovitetta vakiovalikoimastamme tai tarvitset apua tuotteen tilaamisessa, ota yhteyttä p. (06) 231 5396 tai info(at)pete.fi.Voidaan lyödä vaikka vetoa, että vedonparantaja parantaa vetoa!