PETE-vedonparantaja


PETE-vedonparantaja on tuulella ja painovoimaisesti toimiva hormin vetoa parantava laite.

► Siirry tilaamaan tuote verkkokaupasta

PETE-vedonparantajat pyörivät tuulen voimalla ja tehostavat painovoimaista ilmanvaihtoa.

Vedonparantajia on käytetty jo vuosisatojen ajan ilmanvaihdon parantamiseksi ja vedon tehostamiseksi hormissa. Vanha idea on yhä useasti käyttökelpoinen, kun halutaan tehostaa painovoimaista ilmanvaihtoa ilman sähköä.


PETE-vedonparantaja on tuulella ja painovoimaisesti toimiva laite, joka soveltuu ilmahormi-käyttöön.

 

PETE Rotovent

PETE-vedonparantajassa on laadukas ja erittäin herkkä laakerointi, jonka ansiosta laitteen turbiini pyörii pienelläkin tuulella. Vedonparantajan kaksi kuulalaakeria ovat myös helposti vaihdettavissa, ja toimitamme laakereita myös varaosina, koska haluamme tuotteidemme kestävän käytössä pitkään. Vedonparantajan turbiinin pyöriminen ei välttämättä aina edes edellytä tuulta. Turbiini alkaa usein pyöriä jo lämpimän ilman kohotessa ylöspäin hormissa – siis painovoimaisesti!


PETE Tulpan

Tulpan-mallinen vedonparantaja soveltuu erityisesti kohteisiin, joissa on useita hormeja lähekkäin. Vedonparantajan turbiinin pyöriminen ei välttämättä aina edes edellytä tuulta. Turbiini alkaa usein pyöriä jo lämpimän ilman kohotessa ylöspäin hormissa – siis painovoimaisesti!


PETE Ballerina

Kaunis ja perinteinen Ballerina suojaa hormia sateelta ja parantaa myös hormin vetoa. Vastaavanlaista mallia on käytetty viljankuivaajissa jo vuosisatojen ajan. Ballerina kääntyy aina niin sanotusti tuulta vasten. Laitetta katsomalla selvitätkin nopeasti tuulen suunnan! Suosittelemme Ballerinaa erityisesti perinteisen tai maalaisromanttisen tyylin ystäville.


Tuotteen asennus

PETE-vedonparantaja sopii asennettavaksi sellaisenaan nimellishalkaisijansa kokoiseen pyöreään hormiin. Liitossovitteen ja lukituspannan avulla vedonparantajat voidaan asentaa myös muun kokoisiin pyöreisiin hormeihin.

Neliskanttiseen piipun päähän vedonparantaja on kätevä kiinnittää nimellishalkaisijansa mukaisella kiinnitysalustalla ja lukituspannalla. Kiinnitysalustat ovat äärimitoiltaan aina reippaan kokoisia, ja niitä on helppo tarvittaessa pienentää esim. peltisaksilla.

Valmistamme myös erikoisratkaisuja, kuten oheisen kuvan piipunhatun läpivientiputkella varustettu vedonparantaja.

 

Katso PETE-vedonparantajan asennusvideo

 

Asiakkaiden kokemuksia laitteesta

Moi,
pallo tuli perille. Vanha hattu pois, vedonparantaja tilalle ja panta kiinni. Monta vuotta taistellu veto-ongelmien kanssa. Nyt eka koetuli ja veti loistavasti, puut paloi loppuun ei jäänyt kuin tuhkat. Kiitoksia, hieno tuote.

T. Jarkko L. (Luumäki)

 

Siirry tilaamaan PETE-vedonparantaja

Mikäli et löydä hormiisi sopivaa kiinnityssovitetta vakiovalikoimastamme tai tarvitset apua tuotteen tilaamisessa, ota yhteyttä p. (06) 231 5396 tai info(at)pete.fi.Voidaan lyödä vaikka vetoa, että vedonparantaja parantaa vetoa!