Sisäpiiput


PETE-sisäpiippu on eristämätön, haponkestävä hormiputkikokoonpano, joka asennetaan olemassa olevan muuratun hormin sisään.

► Siirry tilaamaan tuote verkkokaupasta


Modernit öljyllä tai kaasulla toimivat lämmityskattilat voivat olla haitallisia perinteiselle muuratulle savupiipulle. Korkealla hyötysuhteella toimivien tehokkaiden lämmityskattiloiden palamistuotteenaan vapauttamat savukaasut ovat massaltaan kevyempiä ja lämpötilaltaan matalampia kuin perinteisissä lämmityskattiloissa, jolloin ongelmaksi muodostuu tyypillisesti se, että muurattujen savupiippujen rakenteet eivät lämpene tarpeeksi nopeasti. Kylmä savupiippu aiheuttaa savukaasujen tiivistymistä (kondensoitumista) happamaksi nesteeksi, joka syövyttää ja tuhoaa muuratun hormin seinämiä. Pahimmillaan hormiin voi muodostua jopa useita litroja kondessia tunnissa.

PETE-sisäpiippu on eristämätön, haponkestävä hormiputkikokoonpano, joka asennetaan olemassa olevan muuratun hormin sisään. Sisäpiipun ja muuratun rakenteen välinen tila suositellaan aina eristettäväksi esim. vermikuliitilla.

PETE-sisäpiiput suojaavat muurattuja savupiippuja happamien savukaasujen haitallisilta vaikutuksilta. PETE-sisäpiiput ovat helppoja ja nopeita asentaa, joskin putkituksen suunnittelu ja asennus on usein suositeltavaa jättää alan ammattilaisen tehtäväksi.

 

CE-merkitty T600-lämpötilaluokkaan

PETE-sisäpiipun elementit valmistetaan huolellisesti ja korkealla ammattitaidolla. Jokaiseen järjestelmän elementtiin CE-merkitään/-leimataan erikseen tuote- ja valmistustiedot, kuten putken tyyppi, sallittu käyttötarkoitus ja valmistusajankohta. Jäykät PETE SW -sisäpiiput on CE-merkitty EN 1856-2 mukaisesti (T600-N1-W-Vm-L50060-G450).

PETE-sisäputkien haponkestävä (AISI 316L) 0,6 mm seinämävahvuus mahdollistaa sisäputkitetun hormin lämpenemisen tehtyjen kokeiden perusteella jopa 200 kertaa nopeammin perinteseen muurattuun hormiin verrattuna.

Savukaasut poistuvat perinteisissä suomalaisissa savupiippujärjestelmissä alipaineen vaikutuksesta savuhormissa.

 

Elementeissä ponttiliitokset kätevillä klipseillä

PETE-sisäpiippu on kokoonpano poikkileikkaukseltaan pyöreitä tai ovaaleja hormiputkia. Kaikki elementit ovat ponttirakenteisia: Kokoonpanon alempi putki on yläpäästään aina ns. ulospäin laajennettu naarasliitin, ja sen yläpuolelle liitettävän putken alapää alemman naarasliittimen sisäpuolele asennettava urosliitin. Tämä rakenne tekee järjestelmän asentamisesta helppoa, mahdollistaa riittävän kaasutiiveyden alipaineelle ja estää haitallisen kondenssin karkaamisen ulos hormista.

 

PETE SW -sisäpiippujen koot

 

Jäykkä pyöreä sisäpiippu:

Halkaisija Poikkipinta-ala
Ø100mm n. 78 cm2
Ø120mm n. 113 cm2
Ø150mm n. 176 cm2

 

Jäykkä ovaali sisäpiippu:

Koko Poikkipinta-ala
100x200mm 178,5 cm2
120x240mm 257 cm2


Vertailuksi muurattujen hormien poikkipinta-aloja:

  • 1/2-kiven hormi (150x150mm) = 225 cm2
  • 3/4-kiven hormi (150x225mm) = 337,5 cm2
  • 1-kiven hormi (150x280mm) = 420 cm2

 

Tilausohje

Mittaa putkitettava korkeus (H) ja muuratun hormin poikkipinta-ala (leveys x pituus). Valitse mittoihin sopiva hormiputkikoko huomioiden myös tulisija hormikokovaatimukset ja tilaa tuotteissa ilmoitettujen hyötypituuksien avulalla sopiva määrä tuotteita. Teleskooppiputki on erinomainen osa, joka mahdollistaa putken vapaan lämpölaajentumisen sekä 20 cm pelivaran hyötypituuden säätämiseen.

 

Jäykkä pyöreä sisäpiippu:

Jäykkä ovaali sisäpiippu: